Az ukran parlament Gennagyij Vasziljevet valasztotta fougyessze  Az igy meguresedett parlamenti alelnoki posztra pedig a Verhovna Rada a kommunista parti Adam Martinyukot valasztotta meg.

 

 

Az ukran parlament Gennagyij Vasziljev eddigi parlamenti alelnokot valasztotta a mult honapban meguresedett fougyeszi posztra. Helyere pedig a Verhovna Rada alelnokenek a kommunista parti Adam Martinyukot valasztottak.

Vasziljev kinevezeset a 450 fos parlamentbol 284-en tamogattak. Az ellenzekiek a kommunistak kivetelevel viszont ellene szavaztak.

Leonyid Kucsma elnok oktober 29-en mentette fel hivatalabol Szvjatoszlav Piszkun fougyeszt. A helyere Vasziljev kinevezeset javasolta a parlamentnek. Az 50 eves jogasz vegzettsegu Vasziljev  korabban a donyecki korzetben toltott be ugyeszi tisztet. 1998 ota parlamenti kepviselo, parton kivuli, a koalicios kormanyhoz tartozo  Regiok Partja frakciojanak a tagja.

A parlamenti ellenzek azonban ugy veli, hogy Vasziljev kinevezesevel tovabb huzodnak majd  a politikai gyilkossagok, mint peldaul a Gongadze-ugy felderitese.

A parlament legnagyobb frakcioja, az ellenzeki Mi Ukrajnank part egyik kepviseloje nemreg azt mondta Vasziljevrol, hogy olyan ember, aki hozzaszokott ahhoz, hogy szo nelkul hajtson vegre utasitasokat.

Kucsma elnok a korabbi fougyesz levaltasat viszont eppen azzal indokolta, hogy Piszkun nem tudott konkret eredmenyeket felmutatni az ujsagiro Gongadze gyilkosainak, illetve mas politikai buncselekmenyek felderiteseben.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr982967289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása