Ellentuntetesbe kezdtek Gruziaban Eduard Sevardnadze elnok hivei. Ekozben a radikalis ellenzek tovabb folytatja orszagos demonstraciojat. Az ellenzeki Nemzeti Mozgalom bejelentette, hogy bekes menetet szerveznek Tbiliszibe az orszag tobbi korzetebol, hogy megmutassak, az emberek elegedetlenek Sevardnadze politikajaval.

 

Ellentuntetesbe kezdtek Gruziaban Eduard Sevardnadze elnok hivei Tbilisziben, a parlament elott. A megmozdulast az adzsariai autonom koztarsasag vezetoje altal iranyitott Ujjaszuletes part kezdemenyezte. Hirugynoksegi jelentesek szerint kedden  mintegy 17 ezren gyultek ossze, hogy tamogatosukrol biztositsak a kozponti vezetest es eliteljek a radikalis ellenzek politikajat. A szonokok kijelentettek: nem engedik meg, hogy a radikalis ellenzek megmozdulasai verontasba torkolljanak Gruziaban, fellepnek a fasizmus es a szelsoseg ellen. A demonstracio szerdan is folytatodott, reggel tobb mint ezren voltak a parlament elott.

Ekozben az ellenzeki Nemzeti Mozgalom bejelentette, hogy ugynevezett bekes menetet szerveznek Tbiliszibe, az orszag tobbi korzetebol hogy megmutassak, az embereknek eleguk van Sevardnadze politikajabol. Az ellenzek november 8-a ota tart folyamatos demonstraciokat Tbilisziben es gruzia mas varosaiban. Kovetelik sevardnadze elnok lemondasat, es az allitasuk szerint meghamisitottt november 2-i parlamenti valasztasok ervenytelenne nyilvanitasat.

A valasztasok utan nyilvanossagra hozott nem hivatalos eredmenyek szerint ket Sevardnadze parti ero, az Uj Gruziaert es az Ujjaszuletes part all az elso ket helyen, az ellenzeki Nemzeti Mozgalom pedig harmadik helyen vegzett. Sulyos szabalytalansagok miatt Gruzia tobb korzeteben mar megsemmisitettek a szavazatokat.

A kormany ekozben haromhetes szunet utan  ismet ulest tart a kancellaria epuleteben, amelyet tovabbra is megerositett katonai orseg vesz korul.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr862967292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása