Sevardnadze politikaja elleni tiltakozasul lemondott a gruz elnok harom tanacsadoja. Ekozben az ellenzek szunet nelkul folytatja demonstraciojat Tbilisziben, a parlamenti valasztasok megismetleset es Sevardnadze lemondasat kovetelve

 

Lemondott posztjarol Eduard Sevardnadze harom tanacsadoja, tiltakozasul a gruz elnok politikaja ellen. A korrupcioellenes koordinacios tanacs harom tagja kijelentette: nem hajlandoak olyan  elnok mellett dolgozni, aki szembenall sajat nepevel, es minden eszkozt felhasznal ahhoz, hogy hatalmat megorizze.

Kozlesuk szerint a valasztasok eredmenynek meghamisitasa, es a vegrehajto hatalomnak az antidemokratikus erokkel valo szovetsege azt mutatja, hogy Gruzia vezetese a demokraciaellenes politikaba kezdett.

Ekozben Sevardnadze hiaba varta az ellenzek vezetoit az elnoki rezidencian, ahova ujabb targyalasra hivta oket. A nemzeti mozgalom vezetoje bejelentette, hogy nem  hajlando targyalni Sevardnadzeval, es a masik ket meghivott ellenzeki vezeto sem jelent meg a megbeszelesen.

A gruz elnok kijelentette, hogy mar harmadjara hivta targyalni az ellenzeket, de - mint mondta - lathatoan az ellenzeki partok kozott nincs egyetertes abban, mit akarnak a vezetestol. Sevardnadze hozzatette: sajnalja azokat embereket, akik a huvos idoben mar csaknem egy hete ejjel-nappal folyamatos demonstraciot tartanak a parlament elott.

Ellenzeki vezetok ugyanakkor kozoltek, hogy addig nem hagynak fel a november 8-an elkezdett demonstracioval, amig valamennyi kovetelesuket nem teljesitik.

Helyszini beszamolok szerint ejszaka is allnak tuntetok a parlament elott, bar tobbseguk az estet otthon tolti, es napkozben ter vissza a demonstraciot folytatni.

A november 2-an tartott parlamenti valasztasokat sulyos szabalytalansagok miatt tobb korzetben meg kell ismetelni, ezert a kozponti valasztasi bizotsag meg nem hirdetett eredmenyt.

Az ellenzek azt koveteli, hogy vagy ismerjek el gyozelmet, vagy ismeteljek meg a valasztasokat, tovabba  Sevardnadze mondjon le az elnoki posztrol 

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr802967245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása