Orosz halálesetek 2003.11.11.

 2011.06.08. 10:52

Oroszorszagban a legmagasabb az eroszakos halalesetek aranya, minden 100 ezer fore 221 eset jut, ahol epp a heten vettek orizetbe egy sorozatgyilkost, akit 25 fiatal no meggyilkolasaval gyanusitanak.

 

Oroszorszag a legveszelyesebb hely a vilagon. Erre lehet kovetkeztetni abbol a felmeresbol, amelyet francia demografusok vegeztek, akik az eroszakos halalesetek aranyat mertek a vilag orszagaiban. A masodik helyet Ukrajna foglalta el.

A kutatas eredmenye szerint Oroszorszag elso helyen all a nem termeszetes modon bekovetkezett halalesetek, vagyis az emberolesek, az ongyilkossagok es a kolunbozo balesetek tekinteteben. Oroszorszagban minden 100 ezer felnott koru emberbol  evente 221-en halnak meg az elobb felsoroltak valamelyikenek kovetkezteben.

A szakertok felhivtak a figyelmet arra, hogy Oroszorszagot kiveve a tobbi volt szovjet koztartsasagban is igen magas az eroszakos halalesetek szama, ami nem csak a terseg szocialis stabilitasara de gazdasagi fejlodesere is komoly veszelyt jelent. Ukrajnaban 100 ezer  fobol 140-en esnek eroszakos haleleset aldozataul, mig a harmadik helyen allo Kazahsztanban 119-en.

Egy masik kutatasi adat szerint a krimi autonom koztarsasagban az iden ot szazalekkal emelkedett az ismertte valt  buncselekmenyek szama a tavalyi evhez kepest. Ha azonban a nagyobb varosokat nezzuk, ez a szam  Szimferopolban, Jaltaban es Armjanszkban csaknem a harmadaval novekedett.  Iden a krimi rendorseg 24 bunszervezetet leplezett le, osszesen 75 taggal.

Ekozben a Krim-felszigettol nem messze, Oroszorszag deli reszen a rosztovi teruleten orizetbe vettek egy harminc ev koruli ferfit, akit legalabb 25 fiatal no megggyilkolasaval gyanusitanak. A sorozatgyilkos elso ket aldozatanak lefejezett es melkasanal felhasitott holttestet tavaly nyaron talaltak meg. A gyilkos a szomszedos krasznodari es sztavropoli korzetekben is szedett aldozatokat.

Egyebkent Rosztov pedig a sorozatgyilkossagok tekinteteben lett vilagelso. Az utobbi 10-12 evben csaknem 30 sorozatgyilkos kerult rendorkezre a varosban

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr822967233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása