Meghalt Irakban egy ukran bekefenntarto katona, aki sajat fegyverevel okozott maganak halalos serulest

 

 

Irakban eletet vesztette egy ukran bekefenntarto katona. Az ukran vedelmi miniszterium kozlese szerint Szergej Szuszlov tizedes halalat baleset okozta, szolgalat kozben veletlenul elsult a fegyvere. A szerencsetlenseg El Azazija varosban tortent. Az ukran bekefenntarto annak a tobb nemzetisegu alakulatnak volt a tagja, amely az ottani bankot orzi.

Az iraki ukran bekefenntarto kontingens katonai ugyesze eljarast inditott a baleset korulmenyeinek kivizsgalasara. Az  ukran vedelmi miniszterium kifejezte egyutterzeset az elhunyt hozzatartozoinak.

Nem ez az elso eset, hogy ukran bekefenntartok balesetet szenvednek Irakban. Az obozrevatel sajtougynokseg emlekeztetett arra, hogy oktober 20-an autobalesetben ot ukran katona serult meg, szeptember 30-an pedig az egyik felderito egyseg parancsnoka, Jurij Kojdan fohadnagy vesztette eletet, amikor egy eles kanyarban elvesztette az iranyitast autoja folott. Nehany nappal korabban, szeptember 19-en az egyik ukran bekefenntartonak veletlenul elsult a fegyvere, es megsebesitette egyik tarsat.

Irakban jelenleg 1650 ukran bekefenntarto katona teljesit szolgalatot

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr42967259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása