Moszkvaban orizetbe vettek egy ferfit, aki a vad szerint egy het evvel ezelotti robbantasos merenylet egyik elkovetoje. A ferfinak eddig sikerult elrejtoznie az igazsagszolgaltatas elol. Az 1996-ban Moszkvaban elkovetett robbantasnak 14 halalos aldozata volt.

 

 

A rendoroknek sikerult orizetbe venniuk Moszkvaban Andrej Anohint, aki a vad szerint ket masik tarsaval egyutt robbantasos merenyletet kovetett el  het evvel ezelott az orosz fovaros egyik temetojeben A ferfinak eddig sikerult elrejtoznie az igazsagszolgaltatas elol.

Az orosz hatosagok kozlese szerint az egyik metromegallonal feltunt a rendoroknek egy gyanusan viselkedo ferfi. Amikor igazoltatni akartak, a ferfi pisztolyt rantott, de a rendoroknek sikerult lefegyverezniuk. Kiderult, hogy a het eve bujkalo vadlott kerult rendorkezre.

Az afganisztani veteran Anohint azzal vadoljak, hogy reszt vett 1996. november 10-en az afganisztani haborus rokkantak szovetsege nehai elnokenek sirjanal elkovetett robbantasban, amelynek 14 halalos aldozata es 26 serultje volt.

A merenylet elkovetesevel az ugyeszseg  a szovetseg harom volt vezetojet vadolta meg. A terrorakciot a nyomozas szerint a szervezet vezetesen beluli ellentetek miatt kovettek el, amelyek pedig azzal fuggtek ossze, hogy a szovetseg jelentos kedvezmenyeket kapott alkohol es dohanyaru behozatalara.

Hosszas targyalasok utan 2000 januarjaban a birosag nem talalta bizonyitottnak a vadlottak bunosseget, ezert mindharom volt afganisztani veterant szabadlabra helyeztek.

Tiz honappal kesobb a legfelsobb birosag megsemmisitette a hatarozatot, es ujabb nyomozast rendelt el az ugyben. Iden majusban a megismetelt eljarasban a birosag bunosnek talalta es 14 evi szabadsagvesztesre itelte az egyik, korabban felmentett vadlottat. A masik idokozben meghalt autobalesetben, Anohinnak pedig ezidaig sikerult elrejtoznie az igazsagszolgaltatas elol.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr312967249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása