Gruziaban az ellenzeki hatalomatvetel utan hetfore visszatert az elet normalis kerekvagasba.

 

 

Helyszini jelentesek szerint Gruziaban a hetvegi ellenzeki hatalomatvetel utan visszatert az elett a normalis kerekvagasba. Tbilisziben a parlament epulete elott mar csak az ot thagyott szemet, es a hatalmas kivetotovaszon emlekeztet a forradalmi esemenyekre, amikoris az ellenzek behatolt a torvenyhozas epuletebe, es atvette a hatalmat. Az elnoki posztot ideiglenesen betolto Nino Burdzsanadze vasarnap ejszakai tevebeszedeben arra kerte  Gruzia lakossagat, hogy alittsak helyre a rendet es segitsek a demokracia megszilarditasat az orszagban. Akkor azt is megigerte, hogy 45 napon belul megszervezik az uj parlamenti es az elnokvalsztasokat Gruziaban. Burdzsanadze keddre osszehivta a parlament rendkivuli uleset, amelyen azok a kepviselok vesznek reszt, akik 1999-ben tagjai voltak a torvenyhozasnak. A parlament a tervek szerint dontest hoz a valsztasok pontos idopontjarol. Az ideiglenes elnok tanacskozott a kormany tagjaival is, akik kozul a belugyminiszter nem volt ott a megbeszelesen, miutan beadta lemondasat.

A Sevardnadzeval rokonszenvezo  Adzsariai Autonom Koztarsag vezetoje ugyanakkor nem fogadta el a gruziai hatalomvaltast, es minimum egy honapos idotartamra rendkivuli allapotott hirdetett az altala iranyitot teruleten. Az autonom koztarsasag gruziai hataran megerositettek az orizetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr132967307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása