Bányászhalál 2003.11.13.

 2011.06.08. 10:59

Eletet vesztette egy banyasz Oroszorszagban, amikor beomlott folotte a kozet, es maga ala temette. A donyecki korzetben ugyanakkor sikerult kimenteni a banyaszokat abbol a tarnabol, amelyben veszelyes mennyisegu metangaz kepzodott, es megakadalyoztak a gaz berobbanasat is

 

Ujabb, halalos kimenetelu banyabaleset tortent Oroszorszagban. A nyugat-sziberiai Novokuznyeck egyik banyajaban beomlott a kozet, es maga ala temetett egy banyaszt, aki eletet vesztette.

Az Interfax hirugynokseg jelentese szerint a baleset akkor kovetkezett be, amikor a banya tetogerendait erositettek.

Az Oroszorszag delnyugati reszen levo Donyecki korzetben ugyanakkor sikerult megakadalyozni egy gazrobbanat. A tarnaban ugyanis veszelyes mennyisegu metangaz kepzodott. A melyben tartozkodo 43 banyaszt azonnal evakualtak. A robbanast a banya levegominoseget ellenorzo szakemberek alapos munkajanak koszonhetoen sikerult elkerulni, a metan ugyanis szintelen es szagtalan gaz.

Oroszorszagban az elmult egy honap alatt tobb banyabaleset is tortent. A mult honap vegen Vlagyivosztok kozeleben tortent metangazrobbanas egy banyaban. Ot banyasz vesztette elelet. A baleset idopontjaban 71-en tartozkodtak a melyben, a tuleloket sikerult kimenteni.

Oroszorszag deli reszen, a rosztovi korzetben oktober 23-an tortent sulyos baleset egy banyaban, ahol az egyik tarnaba  egy fold alatti tobol betort a viz.  Egy hetig kutattak 13 bennrekedt banyasz utan, akik kozul 11-et sikerult elve kimenteni. Egy kozuluk eletet vesztette, egy masik eltunt, es azota felhagytak a kutatasaval. A helyreallitasi munkak kozben a napokban a banya egyik dolgozoja belefulladt a vizzel teli tarnaba, igy osszesen haromra emelkedett a szerencsetlenseg halalos aldozatainak szama.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr512967250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása