Gruziaban ujra ervenytelenitettek 80 ezer szavazatot, azokat a voksokat, amelyeket kulfoldon adtak le gruz allampolgarok. Ekozben az ellenzek orszagos meretu demonstraciot hirdetett

 

Gruziaban ervenytelennek minositettek azt a 80 ezer szavazatot, amelyeket kulfoldon adtak le gruz allampolgarok. Az iteletet hozo birosag  szerint nem realis az, hogy ennyien lettek volna jogosultak a szavazra Gruzia hatarain tul. Az ellenzekiek, akik a birosagi beadvanyt elkeszitettek arra mutattak ra, hogy a 80 ezerbol legfeljebb tizezer lehetett valodi szavazat, a tobbi hamisitvany. Korabban mar tobb valsztasi korzetben ervenytelennek minositettek a szavazatokat.

Ekozben az ellenzeki nemzeti mozgalom vezere, Mihail Szaakasvili a televizion keresztul arra kerte partja tamogatoit, hogy penteken vonuljanak Tbiliszi kozponti sugarutjara es koveteljek Eduard Sevardnadze elnok lemondasat. A partvezer ismetelten kijelentette, hogy nem hajlando Sevardnadzeval targyaloasztalhoz ulni.

A Ria Novosztyi orosz sajtougynokseg ertesulesei szerint tobb ezren varhatok a fovarosi megmozdulasra, ezen kivul Gruzia mas varosaiban is szerveznek utcai demonstraciokat. A gruz kulugyminiszterium tajekoztatasa szerint az Egyesult Allamokban elo gruzok.vasarnap New Yorkban az ENSZ szekhaza elott keszulnek osszegyulni, hogy tamogatasukrol biztositsak hazajuk ellenzeket.

Gruziaban a november 2-an tartott parlamenti valasztasok miatt tort ki politikai valsag. Az ellenzek ugyanis a szavazatok meghamisitasaval vadolja a vezetest, ezert koveteli a valasztasok eredmenyenek ervenyteleniteset es Sevardnadze lemondasat. A valasztasi reszeredmenyek ismertetese utan ket ellenzeki part, a Nemzeti Mozgalom, es a Burdzsanadze vezette demokratak szunet nelkuli demonstraciot hirdettek, es november 8-a ota folyamatosan tuntetnek a parlament epulete elott.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr132967256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása