A Litvan rendorfonok az elnok es az alvilag kozotti kapcsolatokat vizsgalo parlamenti bizottsag elott olyan titkos dokumentumokat, mutatott be, amelyek azt bizonyitjak, hogy a litvan allamfo kornyezete  valoban kapcsolatba kerult bunozokkel. Ekozben a parlamenti bizottsag harmadszor is megkiserli meghivni az elnokot, hogy szemelyesen adjon magyarazatot az ot ert vadakra.

 

A litvan rendorseg vezetoje Rolandas Paksas elnok es az alvilag kozotti allitolagos kapcsolatokat vizsgalo parlamenti bizottsag elott olyan titkos dokumentumokat mutatott be amelyek alatamasztjak az allamfot ert vadakat.

Egy oktober vegen nyilvanossagra kerult titkosszolgalati jelentes szerint ugyanis orosz alvilagi kapcsolatokkal gyanusithato az allamfo tobb tanacsadoja es hivatalanak nehany tagja. A rendorfonok altal nyilvanossagra hozott dokumentum szerint viszont az allamfo kornyezete a litvan alvilaggal is kapcsolatba kerult. Allitolag az elnok valasztasi kampanyat  A bizottsag megtekintett egy titkos anyagot, amely azokat a beszelgeteseket tartalmazza, amelyeket Kaunas varos ismert alvilagi figurai folytattak, es amelyeken reszt vett az elnok egyik korabbi tanacsadojanak ismerose, sot az allamfo  valasztasi kampanyanak egyik szponzora is.

Ekozben a parlament harmadszor is kiserletet tett arra, hogy meghivja az elnokot a vizsgalobizottsag ulesere. Paksas korabban mar kozolte, hogy csak irasos formaban hajlando valaszolni a kepviselok kerdeseire. A bizottsag tagjai viszont azt valaszoltak, hogy nem levelezni akarnak az elnokkel. Algirdasz Brazauszkasz miniszterelnok ugyanakkor Paksasnak ad igazat. Szerinte az allamfo nyilvanos kikerdezese diszkreditalna az elnoki intezmenyt. Vilniusban a het vegen tobb ezres tomeg kovetelte Paksas elnok lemondasat.

 

Az inforadiot Kovacs Andrea tudositotta Kijevbol

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr372967305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása